Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι αστυνομικοί που το πρωί της Τρίτης (1/3) μπήκαν σε σπίτι επί της οδού Ιάσωνος Μαράτου στου Ζωγράφου, όπου εκλήθησαν για έντονη δυσοσμία από έναν ταχυδρόμο που είχε πάει να αφήσει την αλληλογραφία της οικογένειας που διέμενε εκεί.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που χτύπησαν το κουδούνι αντιλήφθηκαν αμέσως την έντονη δυσοσμία και ζήτησαν να μπουν στο σπίτι. Μόλις έφτασαν στην κρεβατοκάμαρα διαπίστωσαν ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας ήταν νεκρός και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης πάνω στο κρεβάτι. Η 46χρονη κόρη του, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο πατέρας της είναι καλά και απλά κοιμάται. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 80χρονο, που είχε αποβιώσει πριν από περίπου 20 ημέρες, ο οποίος μαζί με τη συνομήλικη σύζυγό του και την κόρη τους ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν κοινωνικό λειτουργό και ανέλαβαν να μεταφέρουν τις δύο γυναίκες αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου που ανέλαβε την προανάκριση. Η 80χρονη στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ η 46χρονη μετά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί για εγκλεισμό σε ίδρυμα. Όσον αφορά το θάνατο του ηλικιωμένου ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι προήλθε από παθολογικά αίτια.