Το γεγονός αυτό δίνει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα.

Μέσα στις δεκάδες αρνητικές ειδήσεις για την πανδημία του κοροναϊού, έστω και κάτι θετικό να ακουστεί θα κάνει την διαφορά.

Η είδηση αφορά στην Θεσσαλονίκη και την έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Όπως είπε, έχει ανασταλεί η εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, γεγονός που δίνει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα.

Εκτός από το εμβόλιο πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα υγιεινής
Με διαθέσιμα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή, παρατηρείται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. Αλλά, δεν παρουσιάζει εκθετική πρόοδο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν αρχίζει μια σταθεροποίηση της καταστάσεως.

Παρά την επιφύλαξη που εκφράζει ο πρύτανης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κύματος το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά την εμβολιαστική κατάσταση στο πανεπιστήμιο, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως ένα ποσοστό 76%-77% των φοιτητών, ενώ σχεδόν το 93% των μελών ΔΕΠ και το 87% με 88% του διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.