Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υπέρ της κύρωσης της σύμβασης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., ενώ ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».
Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τους οποίους κατηγόρησε για «σουρεαλιστικά επιχειρήματα».
«Αυτή η σύμβαση έχει μεγάλη σημασία. Σηματοδοτεί την ψήφο εμπιστοσύνης ξένων μεγάλων επενδυτών στην ελληνική οικονομία που πάει καλά και οι ρυθμοί ανάπτυξης συνεχώς βελτιώνονται όταν στην Ευρωζώνη υποχωρούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Από την πλευρά της, η Ν.Δ. έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτηματικά σε σχέση με τους όρους της σύμβασης και τις διασφαλίσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι του παραχωρισιούχου, όπως και για την μεγάλη απόκλιση της αρχικής τιμής που ήταν 680 εκατ. ευρώ με την δεύτερη που αυξήθηκε και έφθασε στο 1,1 δισ. μετά από παρέμβαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
«Δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στις επενδύσεις και στην σύμβαση παραχώρησης, θα την ψηφίσουμε αλλά καταγράφονται οι επιφυλάξεις μας και έχετε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι τυχόν προκύψει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, έκανε λόγο για κραυγαλέο σκάνδαλο. «Η κυβέρνηση υπέγραψε την παραχώρηση της σύμβασης για 20 χρόνια έναντι 480 εκατ. ευρώ, όταν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά που θα εισπράξει ο διαχειριστής, θα είναι 220 εκατ. ευρώ σε λιγότερο από 2,5 χρόνια. Η υποκοστολόγηση της παραχώρησης του αεροδρομίου, είναι ένα κραυγαλέο σκάνδαλο», υποστήριξε.