Περισσότεροι από 2.560 πλειστηριασμοί είναι στο πρόγραμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες και ανάμεσα στις λίστες ξεχωρίζουν τουριστικά «φιλέτα» μεγάλων εταιριών και ακίνητα επωνύμων.

Σήμερα, στο ηλεκτρονικό «σφυρί» πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί σε βάρος των εταιριών Vecchia και Μυκονιάτικες Κατοικίες, αλλά και για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μύκονο. Για πολλά ακίνητα δεν θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για την εκποίησή τους. Το εύρος των αποτιμήσεων είναι τεράστιο, με τις τιμές για την πρώτη προσφορά να ξεκινούν από 1.500 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 11,6 εκατομμύρια.
Η λίστα

Στα ψηλά των αποτιμήσεων ξεχωρίζει το ακίνητο των πρώην εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκθέσεων & Προβολής (ΕΚΕΠ), το οποίο βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Στις 6 Μαΐου θα γίνει εκ νέου μια προσπάθεια εκποίησης με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στα 11,57 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο τιμής πρώτης προσφοράς, ακολουθεί ως δεύτερο σε σειρά το ακίνητων των εγκαταστάσεων της Dimoil, στις 11 Μαΐου. Η τιμή έχει οριστεί στα 10,4 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 216 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στον Αγιο Παντελεήμονα του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία και στο οποίο έχουν κατασκευαστεί κτίρια, γραφεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και διακίνησης υγρών και αέριων καυσίμων, καθώς και διανομής πετρελαιοειδών.

Σημαντική πτώση τιμής εκκίνησης υπάρχει για το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων της Kandia’s Castle, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Ιρίων της Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων, και είναι προγραμματισμένο να βγει σε πλειστηριασμό σήμερα, 5 Μαΐου. Λόγω των πολλών άγονων πλειστηριασμών η τιμή έχει πέσει στο 65% του αρχικού ποσού, στα 9,75 εκατ. ευρώ.

Στις 11 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η διαδικασία για την εκποίηση του πολυώροφου κτιρίου απέναντι από το σταθμό Λαρίσης της Larissis Station SA, με την τιμή τα 8,75 εκατ. ευρώ. Ηταν ιδιοκτησίας μίας εκ των εταιριών του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου και της πρώην συζύγου του, Ρεβέκκας Σκαφτούρα.

Στις 13 Μαΐου αναμένεται και ο πλειστηριασμός τής μέχρι το 2012 έδρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά. Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην Κάντζα, συνολικής επιφάνειας 31.485 τ.μ., το οποίο προήλθε από την ένωση 12 όμορων αγροτεμαχίων, ενώ στην έκταση έχουν ανεγερθεί τρία κτίρια. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ.