Ξεκίνησε η τηλεργασία στο δημόσιο σε ποσοστό 50%. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο OPEN: «Δεν έχει διαμορφωθεί κάποιο ειδικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά είναι υφιστάμενες προβλέψεις. Η πρόσφατη υπουργική απόφαση είπε ότι οι τηλεργαζόμενοι στο δημόσιο σύμφωνα με το πλάνο της υπηρεσίας τους μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 50%.Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή αυτή της απόφασης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το 50% της τηλεργασίας δεν είναι πάντα εφικτό».

Ο κ. Βορίδης τόνισε επίσης ότι έχει υπάρξει και είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο συγκέντρωσης υπηρεσιών κρίσιμων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό. Παράλληλα όπως ανέφερε υπάρχει σχέδιο για λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών στα υπουργεία και υπενθύμισε ότι ο κ. Ζαχαριάδης που λέει για την τηλεργασία έχει καταψηφίσει το νόμο για την τηλεργασία.

Σε ό,τι αφορά τις αναστολές των υγειονομικών υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν αν δεν κάνουν το εμβόλιο και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι στο τραπέζι.

Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο ερώτημα εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.

Θέση πήρε και το για το ζήτημα που προέκυψε με την κοσμοσυρροή ατόμων πακιστανικής καταγωγής που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την μη τήρηση των μέτρων. «Θα πρέπει να ξαναδούμε αρκετά προσεκτικά το ζήτημα των αδειών παραμονής. Νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη νόμιμη μετανάστευση». είπε ο κ. Βορίδης.