Νέο μήνυμα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στη χώρα του για 16η ημέρα.

Σε μήνυμα που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι “η Ρωσία σκοπεύει να φέρει μαχητές από τη Συρία στην Ουκρανία που θα έρθουν να σκοτώσουν σε γη που τους είναι ξένη”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος: “Ο εχθρός σκέφτηκε να φέρει μισθοφόρους εναντίον του λαού μας. Τραμπούκοι από τη Συρία. Από τη χώρα που καταστράφηκε με τον ίδιο τρόπο όπως τώρα οι εισβολείς καταστρέφουν τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, την Οχτίρκα και το Τσερνίχιβ, τη Βολνοβάχα και το Ιζιούμ”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “έτσι συμπεριφέρονται τα ρωσικά στρατεύματα στους ρωσόφωνους, για την “προστασία” των οποίων έχει γίνει τόσος λόγος στη Μόσχα. Ρουκέτες, βόμβες, πυροβολικό. Και τώρα είναι οι Σύροι μισθοφόροι που δεν διακρίνουν τι γλώσσα μιλάνε εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνουν και ποιο κόμμα υποστηρίζουν. Μισθοφόροι που απλώς πρόκειται να σκοτώσουν σε μια ξένη γη με όλη τη σημασία της λέξης – μια ξένη γη”, είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το Interfax.