Η Virgin Galactic αναβάλλει την έναρξη των τουριστικών διαστημικών ταξιδιών για το δ’ τρίμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης και δοκιμαστικών πτήσεων.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία από αυτό τον μήνα θα ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του διαστημικού σκάφους και του αεροσκάφους-φορέα, μία διαδικασία που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο CNBC ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 μήνες, με την ολοκλήρωση να αναμένεται το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου του 2022.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη της περιόδου «βελτιώσεων» μετά την επόμενη διαστημική πτήση, την επονομαζόμενη Unity 23. Ωστόσο, πρόσφατες επιθεωρήσεις έδειξαν ότι ορισμένα χρησιμοποιούμενα υλικά στα σκάφη δεν δείχνουν την αναμενόμενη ανθεκτικότητα με αποτέλεσμα να απαιτείται «πρόσθετη φυσική επιθεώρηση».

Με τις εργασίες στο διαστημικό σκάφος VSS Unity και στο αεροσκάφος φορέα VMS Eve να ξεκινούν τώρα, το πιθανότερο ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση της αποστολής Unity 23 είναι τα μέσα του 2022.

Όλα αυτά είχαν σαν άμεση συνέπεια η μετοχή της Virgin Galactic να πέσει κατά 13%.

Η Virgin Galactic έχει δύο ακόμα προγραμματισμένες πτήσεις – τις Unity 24 και Unity 25, με την τελευταία να αποτελεί την πρώτη πραγματικά εμπορική πτήση – για το γ’ τρίμηνο του 2022, για τις οποίες πλέον δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία πραγματοποίησης.

Η περίοδος εκσυγχρονισμού των σκαφών αναμενόταν να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αλλά η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας «καθήλωσε» την Virgin Galactic για να διερευνήσει τις αστοχίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πτήσης του ιδρυτή της εταιρείας, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Αφού εξετάστηκαν όλα τα θέματα που είχαν προκύψει δόθηκε το πράσινο φως για επανέναρξη των πτήσεων.