Το επόμενο δεκαήμερο θα επανεξεταστεί το ζήτημα της παράτασης διακοπών των σχολείων κατά μια εβδομάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται επί τάπητος, διευκρίνισε όμως ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

Παράλληλα ανέφερε ότι πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα νωρίτερα, καθώς, όπως είπε, σήμερα αναμένονται τουλάχιστον 15.000 κρούσματα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι χθες στην Επιτροπή τέθηκε το θέμα για το πότε θα έπρεπε να ξεκινήσει η ισχύς των νέων μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όπως εξήγησε, κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά αποφασίστηκε η παράταση για λόγους κοινωνικούς, λόγω Πρωτοχρονιάς.