Ανήμερα της επετείου νίκης της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, ο πρέσβης της Μόσχας στη Βαρσοβία δέχτηκε επίθεση ενώ προσπαθούσε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν σε αυτόν και τη συνοδεία του κόκκινη μπογιά ενώ φώναζαν και συνθήματα, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το ρωσικό RIA.

 

Οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας βρίσκονται στο «κόκκινο» μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας να αναφέρεται συχνά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης του πολέμου και να ζητά στρατιωτική ενίσχυση από τις νατοϊκές δυνάμεις.

Πριν από λίγες ημέρες η Μόσχα έκλεισε τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Πολωνία, ενώ η χώρα φιλοξενεί το μεγαλύτερο κομμάτι των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων

Η 9η Μαΐου και η ομιλία Πούτιν
Σήμερα έγινε η μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, στη σκιά της εισβολής στην Ουκρανία.

Στην ομιλία του ο Πούτιν αναφέρθηκε στην εισβολή στην Ουκρανία, ως μία «αποτρεπτική κίνηση» απέναντι στην νατοϊκή επιθετικότητα, ωστόσο δεν έδωσε καμία σαφή ένδειξη για τα επόμενες κινήσεις όπως περίμεναν τα δυτικά ΜΜΕ και αναλυτές.