Αν βαρεθήκαμε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών μας, αν αρνούμαστε να σπαταλάμε χρόνο κάθε μερικές εβδομάδες για την ανανέωσή του ή αν η τρίχα είναι τόσο ευαισθητοποιημένη που δεν αντέχει άλλο ντεκαπάζ, τότε μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσικό μας χρώμα μαλλιών. Ωστόσο η επαναφορά του φυσικού μας χρώματος δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Παίζει ρόλο ο στόχος αλλά και η υγεία της τρίχας μας. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε;

#Αν η βαφή είναι κοντά στο φυσικό μας χρώμα

Μία ιδιαίτερα πρακτική επιλογή είναι το χρωμοσαμπουάν προκειμένου να έχουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί μερικά λουσίματα.

Τι κάνουμε: Εφαρμόζουμε τη σύνθεση από τη ρίζα ως τις άκρες ώστε να μειώσουμε τη χρωματική διαφορά. Ετσι σταδιακά τα μαλλιά με το φυσικό μας χρώμα θα μακρύνουν. Ετσι με συχνό κούρεμα θα αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτή η επιλογή προτείνεται σε κοντά μαλλιά που κουρεύονται συχνά ή σε αποχρώσεις που είναι αρκετά κοντά στο φυσικό μας χρώμα.
#Αν η βαφή είναι πιο ανοιχτή από το φυσικό μας χρώμα

Αφήνουμε να μεγαλώσουν οι ρίζες περίπου 2-3 εκατοστά, ώστε ο κομμωτής να ανακαλύψει την πλησιέστερη απόχρωση στο φυσικό μας.

Τι κάνουμε: Μία πρόταση είναι να κάνουμε μπαλαγιάζ βάφοντας την τρίχα από τη ρίζα μέχρι τη μέση της με το χρώμα που τείνει στο φυσικό μας. Προαιρετικά κάνουμε λίγες ανοιχτές ανταύγειες. Με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι πιο ομοιόμορφο. Ωστόσο, για ένα πετυχημένο μπαλαγιάζ πρέπει να έχουμε ημίμακρα ή μακριά μαλλιά. Επίσης σε περίπτωση που έχουμε ξανθά με ανταύγειες, μία άλλη ιδέα είναι να κάνουμε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση με ζεστούς υποτόνους ώστε το χρώμα να μην φαίνεται θαμπό και μονοδιάστατο. Στη συνέχεια, για ένα ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα βάφουμε ξανά τα μαλλιά σε ουδέτερο τόνο.

#Αν η βαφή είναι πιο σκούρα από το φυσικό μας χρώμα

Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αφήσουμε τη ρίζα να φανεί προκειμένου ο hair colorist να εντοπίσει το χρώμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Μία λύση είναι να προσθέσουμε μερικές ανταύγειες στο φυσικό μας και σταδιακά καθώς μεγαλώνουν οι ρίζες να τις αυξάνουμε. Εναλλακτικά επιλέγουμε μια ενιαία βαφή κοντά στο φυσικό μας χρώμα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να κάνουμε ντεκαπάζ, για να ξανοίξουμε τη σκούρα βαφή με την προϋπόθεση ότι η τρίχα μας το αντέχει.
#Αν έχουμε πολλά λευκά ή γκρίζα

Το να σταματήσουμε τις βαφές και να αφήσουμε το φυσικό λευκό ή γκρίζο, είναι μία απελευθέρωση και μάλιστα πλέον θεωρείται ένα ισχυρό trend.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Αφήνουμε τις ρίζες να μακρύνουν για περίπου 3 μήνες, προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσα λευκά έχουμε. Αν δε θέλουμε να φαίνονται, τις καλύπτουμε με ένα ειδικό σπρέι με χρώμα, το οποίο φεύγει με το λούσιμο. Στη συνέχεια, αφού φανούν οι ρίζες μπορούμε να κάνουμε πολλές λεπτές ανταύγειες στο φυσικό μας ώστε να ενώσουμε το υπάρχον χρώμα με το φυσικό μας. Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση θα γίνει σταδιακά. Οι ρίζες θα μακραίνουν χωρίς την αντιαισθητική έντονη διχρωμία μεταξύ γκρίζων και βαμμένων.

Η άλλη λύση είναι να υιοθετήσουμε το λουκ «grombre» που αποτελεί άλλο ένα δημοφιλές trend και προκύπτει από τις λέξεις grey και ombre. Δηλαδή αφήνουμε τις ρίζες όπως είναι και βάφουμε το υπόλοιπο μήκος των μαλλιών μας σε μια σταχτί απόχρωση.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Αθηνά – Τζάνετ Κορώση, hair & colour expert.