Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δικηγόρους του για μια πιθανή αγωγή κατά της Αυστραλίας, την οποία κατηγορεί για «κακή μεταχείριση» του ιδίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωταθλητής τενίστας αξιώνει αποζημίωση ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Στο ποσό των 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνεται το έπαθλο των 2,75 εκατ. δολαρίων που θα κέρδιζε ο Τζόκοβιτς, εάν κέρδιζε και στο τουρνουά Australian Open, από το οποίο αποκλείστηκε να συμμετάσχει.

Η κατηγορία της «κακής μεταχείρισης» στηρίζεται αφενός στο γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία, αφότου ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε την ανανέωση της βίζας του και αφετέρου στις «άθλιες συνθήκες» που υποστηρίζει ο τενίστας ότι επικρατούσαν στο ξενοδοχείο καραντίνας όπου αναγκάστηκε να παραμείνει, αναμένοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Η μητέρα του αποκάλυψε πως το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο ψύλλους και σκουλήκια. Του συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι κρατούμενος», είπε πηγή κοντά στον ατζέντη του Τζόκοβιτς, Εντοάρντο Αρτλάντι, στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

«Υποβλήθηκε σε ταπεινωτική μεταχείριση. Θα πρέπει να κάνει μήνυση», φέρεται να πρόσθεσε ο Σέρβος δικηγόρος και πολιτικός Τόμα Φίλα.

Μετά την απέλασή του από την Αυστραλία και τον αποκλεισμό του από το Australian Open, ο ανεμβολίαστος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, κινδυνεύει να μείνει εκτός και από τα υπόλοιπα τρία Grand Slam.

Όσον αφορά, για παράδειγμα, το φετινό Roland Garros, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαΐου, ήδη η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού αναφέρει στο Twitter ότι «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».

Από την άλλη, όσον αφορά το βρετανικό Wimbledon και το αμερικανικό US Open, ο Τζόκοβιτς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει και εκεί προβλήματα, όχι απλά με τη συμμετοχή του στα τουρνουά, αλλά – και πάλι- με την ίδια την είσοδό του στις χώρες, αφού, σύμφωνα με την εκεί ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται ο πλήρης εμβολιασμός οποιουδήποτε επιχειρεί να εισέλθει σε αυτές.