Ο Ant1news.gr αναμεταδίδει τις ανακοινώσεις από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευή, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε αποκαλύψει πως το πιθανότερο είναι να αποκτάται δικαίωμα για χορήγηση τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε ο ΓΓ του Υπ. Υγείας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως “ανοίγουν” ακόμη 60.000 ραντεβού για εμβολιασμούς, από την Κυριακή και μετά.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, με τα χιλιάδες νέα κρούσματα, τον τριψήφιο αριθμό θανάτων, την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και τον αριθμό των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Προβληματισμό για πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα προκαλούν τα ευρήματα στον “χάρτη” με την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα.