Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Π. Κοτρέτσος που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια, που φαινόταν εξ’αρχής.

 

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με το δικαστήριο και να πει όλη την αλήθεια, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες που τού αναλογούν, εξέφρασε στο δικαστήριο ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα, μετά από τα εμπόδια που είχαν μπει στις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο την παρουσία των γονέων της άτυχης Ελένης.

«Ήρθα να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου», είπε ο κατηγορούμενος με τον πρόεδρο να απαντά:

Πρόεδρος: Το να ομολογήσετε την αλήθεια είναι ένας τρόπος αποκατάστασης.

Κατηγορούμενος: Ναι θέλω να συνεργαστώ με το δικαστήριό σας.

Πρόεδρος: Θα το δούμε.

Φώναζαν τα ευρήματα
Ο ιατροδικαστής Π. Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της Ελένης, κατέθεσε πρώτος μάρτυρας, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια, που φαινόταν εξ’αρχής.

«Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Έγιναν με δυο χέρια. Στην κεφαλή υπήρχαν πολλαπλά τραύματα, τα οποία δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν όλα έγιναν εν ζωή. Στον εγκέφαλο υπήρχαν αιμορραγίες και αιματώματα. Τα τελευταία έγιναν εν ζωή, δεν μπορούν να γίνουν μετά θάνατον τα αιματώματα.»

Ως αιτία θανάτου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν απέκλεισε το θύμα να βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όταν βρέθηκε στη θάλασσα.

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε
Πρόεδρος: Το τραύμα στο αυτί, από τι προήλθε;

Μάρτυρας: Δε μπορώ πω με βεβαιότητα. Ήταν ένα σοβαρό πλήγμα μάλλον από θλον όργανο. Η κοπέλα ήταν μεγαλόσωμη, ένα ψηλό κορίτσι περίπου 1.80 ύψους κατά εκτίμηση 70 κιλά και πάνω.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε ένα άτομο να τη σηκώσει;

Μάρτυρας: Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, ναι θα μπορούσε. Είναι δύσκολος ο χειρισμός του σώματος ενός ανθρώπου που χάνει τις αισθήσεις του. Δεν ήταν μόνο το να τη σηκώσει. Δεν είναι αδύνατο να το κάνει ένας άνθρωπος, αλλά αν το έκανε ένας άνθρωπος θα μένανε σημάδια. Τέτοια σημάδια δεν υπήρχαν. Φαίνεται να μεταφέρθηκε στα χέρια. Δεν υπήρχε το παραμικρό στη σορό. Ούτε τρίψιμο σε κάποια επιφάνεια και μάλιστα το σώμα ήταν γυμνό.

Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να ξέρουν ότι ήταν ζωντανή όταν την έριχναν στη θάλασσα;

Μάρτυρας: Ξέρουμε με βεβαιότητα πως όταν την έριχναν στη θάλασσα ήταν ζωντανή. Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος δράστης για να σκεφτείς να εξαφανίσεις την ύπαρξη dna. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν ήταν και τόσο έξυπνοι γιατί για να πάει η σορός στο βυθό θέλει μερικές ημέρες. Εδώ έγιναν ερασιτεχνικά.»

Σημαντική ήταν για την έρευνα η κατάθεση του λιμενικού Θωμά Ζώβα, ο οποίος είχε κινητοποιηθεί από τους πρώτους για τον εντοπισμό των δραστών. Και πράγματι είχε εντοπίσει μέσω καμερών τον Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια «έδωσε» τον φίλο του και συγκατηγορούμενο Ροδίτη.

«Μας είπε ότι πρώτα εκείνος ήρθε σε συνουσία με την Ελένη, η οποία όταν αρνήθηκε να συνευρεθεί και με τον συγκατηγορούμενό του, της επιτέθηκαν διότι τους έλεγε ότι θα πήγαινε στην αστυνομία. Μας είπε ότι την κρατούσε ο ένας και ο άλλος τη χτυπούσε. Από τα ευρήματα φαινόταν ότι η κοπέλα έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα. Ακόμη μας είπε ότι τα χτυπήματα με το σίδερο τα έκανε ο συγκατηγορούμενός του και πως μετά αποφάσισαν να την τελειώσουν. Πήραν και το μαχαίρι για να τη μαχαιρώσουν, αλλά στράβωσε γιατί ήταν χοντρόπετση, μου είπε. Πήγαμε μαζί στο σημείο που την πέταξαν. Όπως μου είπε, μετά επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν. Από κάτω, έμενε η γιαγιά του Ροδίτη.»

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι η γιαγιά άκουσε κάτι;

Μάρτυρας: Όπως είδαμε, είχε γίνει μακελειό. Σίγουρα είχε γίνει φοβερή φασαρία. Έζησε βασανιστήρια. Ο στηθόδεσμος δε βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα δεν ήταν διπλωμένα σε μια άκρη. Είναι φως φανάρι, το τι έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε.