Σίγουρα ο τίτλος του νέου βιβλίου της πολυβραβευμένης Μαρί-Χελίν Μπερτίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος είναι ελκυστικός και ευφυής, το ίδιο και το εξώφυλλο. Η συγγραφέας μας παρουσιάζει στο νέο της μυθιστόρημα την ευαίσθητη ψυχική κατάσταση μια γυναίκας που καταφέρνει να αμφισβητήσει τον επικείμενο γάμο της…σε μια συγκλονιστική αναζήτηση της ταυτότητα της. Αποκαλύπτει με ρεαλιστικό τρόπο τις πιο σκοτεινές και εσωστρεφείς σκέψεις μιας γυναίκας. Γοητεύει τους αναγνώστες καθώς είναι συναρπαστικό, ρεαλιστικό και έξυπνο.

Την εβδομάδα του γάμου της, επισκέπτεται τη νύφη ένα πουλί, στο οποίο αναγνωρίζει τη νεκρή γιαγιά της, λόγω της γαλάζιας γραμμής κάτω από τα μάτια της, της αμφίβολης έκφρασης και του τρόπου που ρωτά «Τι είναι το Διαδίκτυο;»
Η γιαγιά της είναι ένα παπαγαλάκι. Της λέει να μην παντρευτεί. Της λέει: «Πήγαινε και βρες τον αδερφό σου».
Τις επόμενες ημέρες, η πορεία της νύφης προς τον βωμό γίνεται ένα άγριο και ολοένα πιο κατακερματισμένο, ασταθές ταξίδι που κλίνει προς το σουρεαλιστικό και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει ζητήματα που είναι βαθιά θαμμένα.
Ένα μυθιστόρημα που ανταποκρίνεται στην ταραχώδη σύγχυση του να γίνεις γυναίκα σήμερα, Το παπαγαλάκι ρωτά και αρχίζει να απαντά στις βασικές ερωτήσεις: Πώς μας κάνουν οι αναμνήσεις, μας κλείνουν σε κλουβί και μας ελευθερώνουν; Πώς τιμούμε τις εμπειρίες μας και συνεχίζουμε να γινόμαστε οι πιο δυνατοί, αληθινοί μας εαυτοί; Για ποιον είμαστε υπεύθυνοι, τι οφείλουμε και πώς τους επιτρέπουμε να αλλάξουν; Η μετάφραση είναι από την Ιλάειρα Διονυσοπούλου.

https://www.kaktos.gr/el/bertino-marie-helene-to-papagalaki-978-960-382-077-2.html

 

Πήγη: Star.gr