Το Facebook αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από μια αυστραλιανή φεμινιστική ομάδα μετά την άρνηση να «τρέξει» μια διαφημιστική καμπάνια στην οποία απεικονιζόταν το μοντέλο για μεγάλα μεγέθη Τες Χόλιντεϊ, φορώντας ένα μπικίνι.
Όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να εγκρίνει την διαφήμιση, με το επιχείρημα ότι “διαφημίσεις σαν και αυτή δεν επιτρέπονται, αφού κάνουν πολλούς ανθρώπους που τις βλέπουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους” και αντιπρότεινε μια άλλη εικόνα, στην οποία θα φαινόταν πχ κάποιος/κάποια να κάνει ποδήλατο!
Η απάντηση του Facebook εξόργισε την φεμινιστική ομάδα, η οποία αντέδρασε έντονα στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να το ξανασκεφτεί!
Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε στο BBC ότι το όλο θέμα πρόκειται για λάθος και ότι πλέον έχει εγκριθεί η εικόνα.
«Η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια εικόνες που προορίζονται για διαφημίσεις κάθε εβδομάδα, κι έτσι μερικές φορές γίνονται και λάθη. Για να είμαστε σαφείς, η εικόνα αυτή είναι σύμφωνη με την πολιτική μας περί διαφημίσεων. Έχουμε πλέον εγκρίνει την εικόνα και ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή αυτό προκάλεσε», είπε χαρακτηριστικά!
Στους όρους και προϋποθέσεις του Facebook ορίζεται ότι στις εικόνες που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς δεν πρέπει να «φαίνεται υπερβολική ποσότητα δέρματος ή μπούστου».