Τα δυο ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο ήταν τα μοναδικά στη σεζόν που η «Ένωση» υπερτέρησε από τους αντιπάλους στην κατηγορία xGoals

Υπάρχει μια… σατανική σύμπτωση σε ότι έχει να κάνει με τους αριθμούς της ΑΕΚ και συγκεκριμένα με τον παράγοντα xGoals στα ντέρμπι. Με την αξιολόγηση, δηλαδή, της ποιότητας των τελικών προσπαθειών ανάλογα με το σημείο από το οποίο επιχειρούν να εκτελέσουν οι παίκτες της «Ένωσης».

Σε όλο το διάστημα της παρουσίας του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, η ομάδα σε όλα τα ντέρμπι μειονεκτούσε στην παράμετρο των xGoals σε σχέση με τους αντιπάλους της. Σε όλα τα ντέρμπι με Γιαννίκη, η ΑΕΚ έβγαζε μικρότερο δείκτη xGoals σε σχέση με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ακόμα και από τον Άρη.

Τα δύο ντέρμπι με Οφρυδόπουλο είναι τα μοναδικά που η ΑΕΚ υπερτερεί στα xGoals!

Τα δύο ντέρμπι που έδωσε μέχρι στιγμής η ΑΕΚ με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ήταν μοναδικά της σεζόν στα οποία η «Ένωση» έβγαλε μεγαλύτερο δείκτη xGoals σε σχέση με τον αντίπαλο!

Κόντρα στον ΠΑΟΚ των 10 παικτών στο εξ αναβολής παιχνίδι του ΟΑΚΑ που ο αντίπαλος κλείστηκε παίζοντας άμυνα μέσα στην περιοχή, η ΑΕΚ έβγαλε 1.7 xGoals με τους Θεσσαλονικείς να είναι στο 0.59. Χθες στη Λεωφόρο, σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι στο γήπεδο που η ομάδα… υπέφερε πρόσφατα, η «Ένωση» έβγαλε 1.67 με τον Παναθηναϊκό να είναι στο 0.36. Προφανώς έπαιξε ρόλο η εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ, όπως και το σύνολο των τελικών προσπαθειών της «Ένωσης» που ήταν μεγάλο (18) ωστόσο δεν παύουν οι δείκτες να λένε κάτι ως προς το πόσο απειλητική ήταν η κάθε ομάδα.

Άλλο ματς από το πρόσφατο 3-0, ο αντίπαλος έμοιαζε ακίνδυνος

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρόσφατο… όσα πάνε κι όσα έρθουν ντέρμπι της Λεωφόρου στο οποίο η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0, ο Παναθηναϊκός έφτασε τον δικό του δείκτη xGoals του στο 2.64, επίπεδο σχεδόν χαοτικό σε σχέση με αυτό που έπιασε χθες (0.36). Εκτός από το μπροστά κομμάτι στο οποίο η ΑΕΚ έβγαλε ένταση και ήταν απειλητική, είναι ένα μεγάλο συν ότι η ομάδα δεν απειλήθηκε ούτε μετά το ευνοϊκό ξεκίνημα του αντιπάλου, το οποίο τη βρήκε να κυνηγάει από νωρίς και σχεδόν από το πουθενά το σκορ. Δεν έφαγε φάσεις και έβγαλε μια εικόνα σιγουριάς στην ανασταλτική της λειτουργία, εξασφαλίζοντας στον Στάνκοβιτς ένα σχετικά ήσυχο βράδυ, αφού μετά το γκολ που δέχτηκε χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά.

πηγή…aek365.gr