Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου στις γραμμές του ΗΣΑΠ, μετά από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών. Από το τραγικό συμβάν έχασε τη ζωή του ένας 41χρονος εργοδηγός.

Πρόκειται για τον Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του πήδηξαν από το μηχάνημα όπου επέβαιναν, προκειμένου να γλιτώσουν τη σύγκρουση με συρμό που είχε τοποθετηθεί για να ανακόψει την ανεξέλεγκτη πορεία του μηχανήματος. Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός των άλλων δύο εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό και τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το «αντίο» του Ιωνικού στον άτυχο εργοδηγό
Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι δεν μπορούν να διανοηθούν πως «έφυγε» έτσι άδικα από τη ζωή, εν ώρα εργασίας, ο 41χρονος εργοδηγός. Νωρίτερα ο Ιωνικός Νίκαιας αποχαιρέτησε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Πέτρο Γιάμαλη, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του άτυχου 41χρονου.

«Καλό ταξίδι Πέτρο! Ολόκληρη η οικογένεια του Ιωνικού βρίσκεται σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος του φιλάθλου της ομάδας μας Πέτρου Γιάμαλη. Είναι από τις στιγμές που ότι κι αν γράψουμε θα είναι λίγο. Κρίμα και άδικο! Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αγνός και ανιδιοτελής φίλαθλος του Ιωνικού. Καλό παράδεισο Πέτρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.