Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σοκαριστικές συνομιλίες ακροδεξιών, με φόντο τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και Ευόσμου, αλλά και την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη των φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έκαναν λόγο για ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης που στόχευσε ακόμη και σε νεκρό, και βασίζεται στη προετοιμασία χρόνων.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ ΕΚΘ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ ανέφερε πως «η πάλη ενάντια στο τέρας του φασισμού δεν χωρά μήτε επανάσταση, μήτε εφησυχασμό. Οι προσπάθειές τους να μετατρέψουν τα σχολεία που ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών στέλνει τα παιδιά του σε ορμητήρια φασιστικών και εγκληματικών συμμοριών, δεν πρόκειται για μεμονωμένες τυχαίες ενέργειες.

Είμαστε σήμερα εδώ να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σ’ ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης με έναν σκοπό. Να σπείρουν τον φόβο στη νεολαία της πόλης».

Αποκάλυψε παράλληλα το οργανωμένο σχέδιο δράσης των τελευταίων ημερών. Στην κατοχή τους, όπως δήλωσε, έχουν τόσο φωτογραφικό υλικό από τους δράστες όσο και στοιχεία από συνομιλίες και το πώς οργάνωσαν τις ενέργειές τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί μέσω των δικηγόρων τους στους αρμόδιους.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, έδωσαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα συνομιλίες από το Viber, καθώς και σχόλια σε αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram που, σύμφωνα με τους ίδιους, προέρχονται από άτομα που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις τόσο κατά μελών της ΚΝΕ όσο και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα ΕΠΑΛ.