Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 36χρονο, υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών, που είχε συλληφθεί, την περασμένη Πέμπτη, κατά τις παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Αφορμή είχε σταθεί η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, δύο 24ωρα νωρίτερα, στην περιοχή Χαριλάου, αλλά η επιχείρηση στους συνδέσμους δεν συνδεόταν με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της φονικής επίθεσης.

Ύστερα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο 36χρονος υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο σύνδεσμο περιλαμβάνονταν λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα, οικοδομικά υλικά κ.ά.

Στην απολογία του ο ίδιος είπε ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα είχαν χρησιμοποιηθεί σε οικοδομικές εργασίες και παρέμειναν εκεί για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση καλλωπισμού του χώρου.