Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, φοιτητής φέρεται να εισέβαλε στη Ροτόντα και να προκάλεσε σημαντικές φθορές. Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 21χρονο έσπασε τον Σταυρό στην Αγία Τράπεζα, πριν προλάβει η υπάλληλος να τον σταματήσει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης προχώρησε σε αυτή την πράξη διότι… τον χώρισε ο σύντροφός του, ενώ στη συνέχει επικαλέστηκε ακόμα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, ο φοιτητής μπήκε στον ναό προσποιούμενος τον επισκέπτη και όταν η υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εκείνος απάντησε πως δεν το είχε μαζί του. Τότε και χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας και η υπάλληλος προσπάθησε να τον ακολουθήσει.

Ο 21χρονος είχε ήδη φτάσει στην Αγία Τράπεζα και είχε αφαιρέσει τα καλύμματά της. Αμέσως μετά κινήθηκε προς τον Σταυρό. Τον χτύπησε με δύναμη και τον έσπασε. Η υπάλληλος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο δράστης φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σε μία προσπάθεια να απολογηθεί είπε πως πρόσφατα τον είχε χωρίσει ο σύντροφός του. Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι τον έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όσο προκαλούσε φθορές φώναζε ότι αναζητούσε το φως.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ. Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.