«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Μεντβέντεφ: «Προσέξτε τα λόγια σας»
Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που χρησίμευσε παλαιότερα στον Πούτιν ως εναλλασσόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος, απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Ένας Γάλλος υπουργός είπε σήμερα ότι μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο. Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μην ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».