Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «θα γίνουν πάρα πολλά τεστ πριν πάνε σχολείο. Περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα – λόγω των πολλών τεστ που θα γίνουν».

Συμπλήρωσε πως είναι «δεδομένο ότι θα πιεστεί κάποια στιγμή το Σύστημα Υγείας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνει τρίτη δόση για τους κάτω των 18 ετών σημείωσε πως αυτό θα γίνει μόνο για όσους ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς σημείωσε: «Πάμε πολύ καλά, τον Δεκέμβριο έγιναν 3,3 εκατ εμβολιασμοί και έτσι θα πάει και ο Ιανουάριος Στην ΕΕ άλλες χώρες ακολούθησαν τις δικές μας αποφάσεις».

Πρόσθεσε πως «στους άνω των 60, το 90% έχει κάνει την αναμνηστική δόση»

Τόνισε, επίσης, πως «αυτή τη βδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση για όσους πέρασε το 7μηνο από β’ δόση και δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε άνω 50 ετών – Νέα μέτρα σε εστίαση

«Στους άνω των 60 πιάνουμε το στόχο. Έχουν κλειστεί πάνω από 200.000 ραντεβού», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και για τους άνω των 50 ετών.

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από την Εστίαση σημείωσε πως «όλα τα μέτρα εξετάζονται».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για ελλείψεις self test σχολίασε: «Δεν το ξέρω, έχουμε αποθέματα από όσο ξέρω» και τόνισε πως η Ελλάδα είναι η 1η χώρα σε τεστ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε ποιοι εξαιρούνται από υποχρεωτικότητα των άνω 60 ετών», αποκάλυψε κλείνοντας.