Την περασμένη Κυριακή οι Φιλιππίνες γιόρταζαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους και το Facebook θέλησε να στείλει τις ευχές του στους χρήστες που ζουν στη χώρα αλλά έκανε μια γκάφα, αναρτώντας λάθος σημαία στα posts!
Η εικόνα της σημαίας που επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πολέμου! Κι αυτό γιατί τα χρώματα που φαίνονται δεν είναι οι κλασσικές γραμμές με την μπλε από πάνω και την κόκκινη από κάτω, αλλά το ανάποδο. Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο! (δεύτερη σημαία στην κεντρική ΦΩΤΟ)
Μετά την γκάφα το Facebook ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες μέσω της εφημερίδας The Philippine Star. «Νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας στις Φιλιππίνες και στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους της κατά την Ημέρα Ανεξαρτησίας, κάναμε ένα λάθος», πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι του Facebook!
Οι Φιλιππίνες ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία στις 12 Ιουνίου του 1898. Την πρώτη φορά που η σημαία γύρισε ανάποδα ήταν την επόμενη ακριβώς χρονιά κατά τον αμερικανό-φιλιππινέζικο πόλεμο.