Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις έρχονται όσοι κινούνται στο ύψος του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, καθώς η αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο μέσω μίας λωρίδας σε κάθε κατεύθυνση, λόγω του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενόψει της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αρχικά, το συγκεντρωμένο στο τελωνείο πλήθος – μεταξύ άλλων αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και άνεργοι – έκλεισε στις 14.10 τη μία λωρίδα στην είσοδό του με κατεύθυνση την Ελλάδα. Μισή ώρα αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη κίνηση στην έξοδο προς την πΓΔΜ, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με καθυστέρηση.
«Με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά μας και όχι με τρακτέρ, δίνουμε και εμείς το “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων» είπε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, σημειώνοντας ότι η αρχική πρόθεση των αγροτών ήταν να κατευθυνθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τούς το απαγόρευσαν. Ο ίδιος επισήμανε ότι από τον δήμο Παιονίας βγήκε ανακοίνωση και στις 12 το μεσημέρι έπαυσαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες υπηρεσίες και κατέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε ο κόσμος που επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μπορέσει να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, στη σημερινή συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και απλοί πολίτες από Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία.
«Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται και θα ξεκινήσουν στις 28 Ιανουαρίου» ξεκαθάρισε.