Για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μαθητών του από τον Τάσο Ξιαρχό κάνει λόγο ο γνωστός ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης. Ο Ηλίας Γκιώνης, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ANT1 κατήγγειλε ότι ο Τάσος Ξιαρχό παρενοχλούσε σεξουαλικά αγόρια μαθητές του, ενώ έκανε και bullying στα κορίτσια που ήταν μαθήτριές του εξαιτίας των κιλών τους.

«Ο Τάσος έχει μια συνέπεια στο να αναπαράγει κακοποιητικό υλικό στο προφίλ του στο Instagram. Είναι στενάχωρο να γίνεται αυτό και ειδικά από άτομα που έχουν μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα 50.000 followers, που ασκούν επιρροή στο πλήθος. Έχει υπάρξει ένα προηγούμενο με εμένα και τον Τάσο πριν από δύο μήνες αλλά δεν έχουμε βρεθεί από κοντά. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά. Έχει ανεβάσει ανήλικο κοριτσάκι στην παραλία.

Αυτό που έγινε με εμάς είναι ότι του έκανα μια δημόσια κριτική στο Instagram και ακολούθησε μια προσωπική διαμάχη μεταξύ εμού και του Τάσου, όπου ξεκίνησε να με βρίζει. Κι επειδή ο κόσμος το έβλεπε αυτό στο Instagram, άρχισε να μου στέλνει καταγγελίες εναντίον του Τάσου κι εγώ ξεκίνησα να τις ανεβάζω και να κάνω stories με αυτά που μου έστελνε ο κόσμος. Ο Τάσος συνέχισε να με βρίζει, έψαχνε να βρει που μένω και όλα αυτά υπάρχουν στο δικό μου προφίλ στο Instagram. Το ένα κομμάτι ήταν κοπέλες που έχουν υπάρξει μαθήτριες του Τάσου στις σχολές, όπου έχουν δεχθεί “χονδροφοβία”. Και αγόρια μαθητές του, οι οποίοι έχουν δεχτεί και live και μέσω μηνυμάτων σεξουαλική παρενόχληση από τον Τάσο».

«Μου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση»
Ο Ηλίας Γκιώνης κατέληξε λέγοντας πως: «Ο Τάσος μου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κι εγώ ενημερώθηκα από το αστυνομικό τμήμα. Κι εγώ με τη σειρά μου επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου και όλη αυτή η δικαστική διαμάχη είναι σε εξέλιξη. Περιμένω να μου έρθει και επίσημα η καταγραφή της μήνυσης που μου έχει κάνει κι εγώ με τη σειρά μου θα φροντίσω να απαντήσω στον Τάσο. Θεωρώ ότι θέλει βοήθεια, ελπίζω να έχει ανθρώπους δίπλα του που θα τον βοηθήσουν».

Σημειώνεται ότι ο Τάσος Ξιαρχό νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο στο οποίο σχολίαζε με πολύ άσχημο τρόπο τα κιλά μίας κοπέλας.