Η εκκρεμότητα που υπάρχει πλέον με την Ευρώπη, δημιουργεί δύο διαφορετικά σενάρια για τη προετοιμασία

Η σεζόν για την ΑΕΚ τελείωσε όπως τελείωσε. Το σίγουρο είναι πως τελείωσε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, καθώς σήμερα Τετάρτη(18/5) δεν υπήρχε προγραμματισμένη κάποια τελευταία προπόνηση-συγκέντρωση της ομάδας. Οι παίκτες είναι ελεύθεροι αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήδη ειδικά οι περισσότεροι ξένοι, έχουν φύγει.

Ωστόσο η επόμενη μέρα φαίνεται να δημιουργεί για την ΑΕΚ μια σοβαρή εκκρεμότητα, με την υπόθεση της αδειοδότησης του Άρη. Κι αυτό είναι κάτι που δε μπορούν να μη το λάβουν υπόψη στο σχεδιασμό για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, να γνωρίζουν οριστικά αν υπάρχει ή όχι Ευρώπη για του χρόνου και μετά να δοθεί το οριστικό πλάνο και στους ποδοσφαιριστές.

Επειδή η συμμετοχή στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δεδομένη και στο διάστημα που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο Ματίας Αλμέιδα, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είχε κάνει πλάνο με δύο διαφορετικά σενάρια ήδη. Ένα με Ευρώπη κι ένα χωρίς. Υπό κανονικές συνθήκες ήδη θα είχε ενεργοποιηθεί το πρώτο πλάνο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υπάρξει κάτι συγκεκριμένο. Το πλάνο της προετοιμασίας πρέπει πλέον να επικαιροποιηθεί, ανάλογα με τις τελικές εξελίξεις με τη βαθμολογία κι αυτό ακόμη είναι άγνωστο πότε θα είναι εφικτό.

Προς το παρόν η γενική κατεύθυνση είναι με βάση τη μη ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αλλά όπως είναι ευνόητο, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα.

πηγή…sdna.gr