«Αναγνωρίζω τη μαχητικότητα, τον πατριωτισμό και την εντιμότητα του Πάνου Καμμένου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Documento», ο κ. Κουΐκ ανέφερε πως πιστεύει ότι πέραν της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον κ. Καμμένο ήταν η δήλωσή του ότι «συνεργάζομαι πάρα πολύ καλά με τον Νίκο Κοτζιά».
Παράλληλα, σημείωσε πως θεωρεί ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό «θα το έκανε από την πρώτη στιγμή», προσθέτοντας «εκτιμώ ότι έχει δίκιο στο ό,τι δεν μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους κίνηση διότι έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να βγει από τα μνημόνια».
Δήλωσε, πάντως, ότι στο ερώτημα αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο ο κ. Καμμένος, ενώ ανέφερε ότι «στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του μακεδονικού, υπήρξαν όμως τρεις αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του κόμματος για τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία”, όπως επίσης υπάρχει και στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ».
Κληθείς να κρίνει «το άνοιγμα του Π. Καμμένου σε ακροδεξιά σχήματα», ο Τέρενς Κουΐκ απάντησε «δεν θα μπορούσα να επικροτήσω τέτοιες επιλογές», ενώ επεσήμανε ότι ήταν σαφής ως προς τη στήριξή του στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι που θα με δυσκολέψει» εξ αιτίας της διαφορετικής του πολιτικής προέλευσης. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιλύει με «σοφό τρόπο» το θέμα των κληρικών, καθώς «υπήρχε ανασφάλεια στους ιερείς σε σχέση με τη μισθοδοσία τους».
Απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. περί «ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών σε τιμή ευκαιρίας» κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να κοιτάξει πόσο μόρφωμα έχει καταντήσει γιατί δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε με το κόμμα που άφησε ο Κων. Μητσοτάκης».
Τέλος, ο κ. Κουΐκ δεν απέκλεισε την επιστροφή του στη δημοσιογραφία με τη λήξη της υπουργικής του θητείας, σημειώνοντας ότι «θα το κουβεντιάσω με τον πρωθυπουργό όταν έλθει η ώρα», ενώ ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «ξέρω ότι κάθε κουβέντα μπορεί να βγάλει ένα τίτλο, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε “ποτέ”».