Η ικανότητα του Στίβεν Κινγκ να πυροδοτεί τον τρόμο στο κοινό είναι αναμφισβήτητη, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε ότι ο διάσημος συγγραφέας θρίλερ θα πετύχαινε να σπείρει τον απόλυτο φόβο με μια …συνταγή για σολομό.

Κι όμως, ο «κακός χαμός» ξέσπασε στο τουίτερ όταν πριν λίγες μέρες ο Στίβεν Κινγκ αποφάσισε να μοιραστεί με τους περισσότερους από 6,6 εκατομμύρια followers στο Twitter την πρότασή του για δείπνο:

«Δείπνο: πάρτε ένα ωραίο φιλέτο σολομού από το σούπερ μάρκετ, όχι πολύ μεγάλο. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Τυλίξτε το σε υγρό χαρτί κουζίνας. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου τρία λεπτά. Φάτε το!»

Αφού μοιράστηκε τη …μοναδική μέθοδο μαγειρέματος σολομού σε φούρνο μικροκυμάτων, ο King πρότεινε επίσης στους ακολούθους του «να προσθέσουν ίσως και λίγη σαλάτα».

Από την περασμένη Πέμπτη, το tweet έχει πάνω από 32.000 «καρδούλες» με εκατοντάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στη διαδικτυακή «καζούρα» αφήνοντας σχόλια που συνοψίζονται στο εξής: το tweet αυτό είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχει «γράψει ποτέ» ο Κινγκ.

«Αυτή ίσως είναι η πιο σύντομη ιστορία τρόμου που έχετε γράψει ποτέ», σχολιάζει κάποιος, ενώ άλλος υπερθεματίζει: «Φίλε μου, είναι η πιο τρομακτική δουλειά σου μέχρι σήμερα». Κάποιος σημειώνει πως η συνταγή θα είχε μια λογική μόνο αν ζούσε κανείς σε φοιτητική εστία, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, ενώ άλλοι εστιάζουν στην οσμή που θα άφηνε ο σολομός στο φούρνο μικροκυμάτων: «Η μυρωδιά του ψαριού στο φούρνο μικροκυμάτων είναι πιο τρομακτική από οτιδήποτε έχετε γράψει».