«Λάθος» των διωκτικών Αρχών εξαιτίας «συνωνυμίας» ήταν η σύλληψη 48χρονου Γεωργιανού στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Σολονίκ.

Ο 48χρονος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου και της συντρόφου του, Σβετλάνα Κότοβα, το 1997, πριν από 25 χρόνια δηλαδή.

Ο 48χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με τις κυπριακές, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντάλματος του 2005 για τις δυο δολοφονίες. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε επρόκειτo για… συνωνυμία, καθώς και ο συλληφθεί και ο καταζητούμενος χρησιμοποιούσαν τα ίδια ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Οπως αποδείχθηκε λοιπόν ο 48χρονος δεν ήταν ο ηθικός αυτουργός των δυο δολοφονιών, ήταν ωστόσο καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.