Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

«Θα τον θυμόμαστε ως γενναίο άνδρα, ο οποίος στα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε από τις γραμμές της Αντίστασης ενάντια στους φασίστες κατακτητές, και ως αληθινό φίλο της Ρωσίας, ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου και από άλλα υψηλά κρατικά αξιώματα συνεισέφερε πολλά για την ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Παρακαλώ, να διαβιβάσετε την ειλικρινή μας συμπάθεια και συμπαράσταση στους συγγενείς και οικείους του θανόντος, καθώς και σε όλο τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Β. Πούτιν στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του. Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών θα γίνει αύριο στο Παγκράτι, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στη μία το μεσημέρι.

Οπως ανακοινώθηκε, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης, η κηδεία του Κάρολου Παπούλια θα γίνει με τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους. Επίσης, αποφασίστηκε να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Επιπλέον αποφασίσθηκε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

Φαγητό σε αστέγους μοίρασε η Πρόεδρος

Φαγητό σε αστέγους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη μοίρασε χθες το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θερμοπυλών, όπου μέλη της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» είχαν προετοιμάσει ζεστό φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της διανομής φαγητού, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, βρέθηκε και η ίδια η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που μοίρασε φαγητό σε πολίτες μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος».