«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή με τη σύγκρουση Ραγκούση – Τασούλα να είναι σφοδρή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη και παλεύει για να περάσει η γνώμη του στον λαό. Υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης θεσμικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς» και συνέχισε λέγοντας:

«Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να πει ένας είναι ο δρόμος για τον ελληνικό λαό «επιτέλους τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».

Η ομιλία Ραγκούση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και η παρέμβαση Τασούλα, λέγοντας ότι θα πάρει απάντηση, προκάλεσε την οργή του κ. Ραγκούση.

«Απάντηση φροντίστε να δώσετε εσείς απέναντι στην ιστορία κ. Τασούλα» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τελευταίος συνέχισε λέγοντας, «συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που έχετε παραβιάσει. Και μόνο που εξαγγέλλετε την ώρα που διακόπτουν κ. πρόεδρε ότι θα πάρω απάντηση, εκτίθεστε. Είναι θεσμική συμπεριφορά προέδρου Βουλής αυτή;».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ακόμη ότι «όσο η Δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά και θα αναβιώνει τις χειρότερες πρακτικές του κράτους τόσο και ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Novartis και δεν θα ξεχνά το σκάνδαλο του κουκουλώματος που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη σε αυτόν τον τόπο».

 

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Τασούλα
«Με το ζόρι να προκληθεί κόλαση δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές από βαριές σκληρές φράσεις του παρελθόντος που νομίζουμε ότι τάχα μπορούν να έχουν εφαρμογή στο σήμερα. Σήμερα η χώρα και το Κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά, ελεύθερα, με σεβασμό στο κράτος Δικαίου και δεν θα μετατρέψουμε το Κοινοβούλιο και την εικόνα σε μία δήθεν τριτοκοσμική διάσταση ή σε μια διάσταση προσομοίωσης με κάτι που δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα» απάντησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

«‘Εχω ένα σοβαρό μειονέκτημα πέρα από το ότι μου κόπηκε το λάστιχο της μάσκας. Δεν μπορώ να προσποιηθώ τον θυμωμένο. Αυτό μου αδυνατίζει τα επιχειρήματα. Δεν μπορώ να επικαλεστώ πομπώδεις εκφράσεις ή να καταλογίσω πράγματα που δεν ισχύουν.

Επαναλαμβάνω, υπάρχει η αφαίρεση του λόγου, υπάρχει και η κατάληψη του βήματος της Βουλής… Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη είναι μια πράξη που δεν συνιστά τρομοκρατία, παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της βαθιάς έννοιας του κοινοβουλευτισμού».

Ο πρόεδρος της Βουλής τέλος τόνισε ότι ««το πολύ πολύ, να βραχνιάσετε φωνάζοντας. Κόλαση τη Βουλή όμως, δεν θα την κάνετε».