Τα αίτια θανάτου του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη θα διερευνηθούν κατά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία διέταξε το υπουργείο Υγείας, μετά την καταγγελία του πατέρα του εφήβου ότι, στα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου, δε δόθηκε η δέουσα προσοχή στην κατάστασή του.

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά» δήλωσε ο πατέρας του αγοριού στην ΕΡΤ τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, ζητώντας απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του παιδιού του.

Σύμφωνα με τη rodiaki, ο 16χρονος αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό τον οποίο, σε πρώτη φάση, οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν. Την περασμένη Δευτέρα το παιδί πήρε εξιτήριο αλλά, το ίδιο βράδυ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ανέβασε ξανά υψηλό πυρετό και εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο.

Από τους γιατρούς, σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ δόθηκε εντολή και ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων με ελικόπτερο Super Puma. Ωστόσο, ο πυρετός δεν υποχώρησε παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στον οργανισμό του επιπλοκές, οι οποίες και οδήγησαν στο θάνατό του τη Δευτέρα, 30 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 16χρονος, σε μικρή ηλικία είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. «Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν», είπε ο πατέρας του παιδιού στην ΕΡΤ, επιρρίπτοντας ευθύνες στο νοσοκομείο. «Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;», αναρωτήθηκε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας. Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».