Αναρωτιέται κανείς εάν πιστεύουν στα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι οι σκληρές και συνήθως φλύαρες και αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις για “ότι πετάει κι ότι κολυμπάει” τους φέρνει ψήφους αλλά κυρίως κύρος.

Μπορεί κανείς να περιμένει τι θα ακούσει από τους Βαρουφάκηδες και τους Βελόπουλους και να είναι προετοιμασμένος “απο το ένα αυτί να μπει και από το άλλο να βγεί” ότι κι αν πουν,αλλά από την αξιωματική αντιπολίτευση,που μάλιστα πριν δυο χρόνια κυβερνούσε κιόλας, έχει απαιτήσεις…

Κι όμως!

Οι μισές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλοιθωρίζουν επισήμως πια στον πολλακισμό,ενώ άλλες θυμίζουν πολιτικό…αυνανισμό!

Δυο σημερινές ανακοινώσεις θα σχολιάσω μόνο.Αυτήν για τον Κάρολο Παπούλια και αυτήν για το ναυάγιο της Πάρου.

Ή μάλλον την πρώτη δεν θα την σχολιάσω.Θα την συμπληρώσω!Ξέχασαν να πουν μια συγγνώμη για τις αθλιότητες που ανέχθηκαν όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος προπηλακίστηκε στο “πλαίσιο”των αντιμνημονιακών αντιδράσεων,που οι ίδιοι καλλιέργησαν,πριν υπογράψουν το τρίτο το…μακρύτερο!

Για το θέμα του μεταναστευτικού,τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

Τους πρόσφυγες που έμπαιναν από παντού “για να λιαστούν στο Συνταγμα”?

Τα μηνυμάτα τύπου “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” που αποθράσυναν τους διακινητές?

Τις παλινωδίες της κυβέρνησης Συριζανέλ που διόγκωσαν το πρόβλημα?

Ας τα ξεχάσουμε προς το παρόν κι ας ακούσουμε τι έχουν ,σήμερα, να πουν:

“Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς. Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες».

Προφανώς,δεν παρακολουθεί κανείς στον Συριζα τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη Μεσόγειο,με το νέο κύμα μετανάστευσης από την Τουρκία και την Αφρική προς την Ελλάδα,την Μάλτα και την Σικελία.Ή δεν έχουν δορυφορικό πιάτο στην Κουμουνδούρου ή άφησαν απλήρωτο το ιντέρνετ!Και επειδή δεν το θεωρώ πιθανό,ούτε το ένα, ούτε το άλλο,συμπεραίνω ότι απλώς εθελοτυφλούν και επίτηδες παραπληροφορούν.

Κάτι να πούμε “για να την μπούμε” στον Μητσοτάκη κι ας είναι και μπαλαφάρα!Αυτό έκαναν πριν κυβερνήσουν,αυτά κάνουν και αφότου έχασαν την εξουσία.Αυτός είναι ο καημός τους! Κανένας άλλος…Ελαφρότητα?Τυχοδιωκτισμός?Διάλεγετε και παίρνετε…

Αντιθέτως,διαβάζει κανείς την ανάλυση των Γιώργου Καμίνη και Βασίλη Χρονόπουλου από το Κινάλ και σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρξει και σοβαρή αντιπολίτευση!Είτε συμφωνεί κανείς μαζί της,είτε όχι…

Διαβάστε την:

Προφανώς, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και την Τουρκία η οποία αδυνατεί, ακόμη και σήμερα, να τα ελέγξει αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 11.826 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία απευθείας από την Τουρκία το 2021. Αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν του 2020 (4.191).

Οι διακινητές έχουν εγκαινιάσει μια νέα επικίνδυνη διαδρομή. Μια διαδρομή που, από ό,τι φαίνεται, δεν φυλάσσεται και στην οποία καιροφυλακτεί ο θάνατος.

Τις τελευταίες μέρες ζούμε, με τον πιο σκληρό τρόπο, το αδιέξοδο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα που τροφοδοτεί η αδιαλλαξία των υπερσυντηρητικών κυβερνήσεων του Βίζεγκραντ.

Επιβεβαιώνονται οι διαχρονικές θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και του Κινήματός μας: Αν δεν αποτελέσει οριστικά παρελθόν ο Κανονισμός του Δουβλίνου, αν δεν δημιουργηθεί ένας υποχρεωτικός ευρωπαϊκός μηχανισμός αναλογικού επιμερισμού προσφύγων και μεταναστών, αν δεν υπάρξουν σύντομα νόμιμες, ελεγχόμενες και ασφαλείς δίοδοι μετανάστευσης προς την Ευρώπη, οι άνθρωποι που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να επιλέγουν ολοένα και πιο επικίνδυνους δρόμους και εμείς θα περιοριστούμε στο να περισυλλέγουμε ναυαγούς και να θρηνούμε θύματα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια βελτίωσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς φαίνεται να υποχωρεί μπροστά στις επιδιώξεις των «σκληρών» της Ευρώπης. Όπως τόσο εύγλωττα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο, ας μην επιτρέψουμε τη μετατροπή του Αιγαίου σε μια «ερημική θάλασσα του θανάτου».

Ελπίζω να την διάβασαν και στον Συριζα…

Κ.Δ.