Μήνυμα στην Τουρκία να αποφύγει τη ρητορική “που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση”, έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις επιθετικές και απειλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της χώρας μας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε συστάσεις για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας μέσω της διπλωματίας, ενώ απέφυγε να καταδικάσει ευθέως τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για το πώς σχολιάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις δηλώσεις Ερντογάν που θέτουν ζητήματα αποστρατικοποίησης και κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι:

“συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία ώστε να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους με την διπλωματία. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για τις ΗΠΑ”.