Θα προτιμούσα αντί του όρου «υβρίδιο» με τον οποίο ο Διευθυντής του «Βήματος» χαρακτήρισε ευθαρσώς την φιλελεύθερη Κεντροδεξιά που «επινόησε» ( sic) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον όρο «μεταλλαγμένο».

Η διαφορά τους είναι ότι τα «υβρίδια» προϋποθέτουν τους αγρούς, ενώ τα «μεταλλαγμένα» ( κυρίως της Κεντροδεξιάς) γίνονται σε δεξιά σκοτεινά υπόγεια, ο πάνω όροφος των οποίων είναι συνήθως το πολυτελές πωλητήριο του ανθυγιεινού προϊόντος προς κατανάλωσιν.
Και επειδή «ο πολιτικός χρόνος, παρότι παγωμένος από το μοιραίο, δεν ακινητεί ποτέ», όπως έγραφε ο Π. Μπουκάλας, ο Μητσοτάκης θα καταλάβει πως το πολυσυλλεκτικό του «επινόημα» δεν θα μπορέσει να πάει πολύ μακριά.
Το «κράμα φιλελευθερισμού, μεταρρυθμιστικού οικονομισμού και ελιτίστικου δικαιωματισμού, συνοδευόμενο από κάμποσες δόσεις εθνικισμού, λαϊκισμού και ακόμη περισσότερο αυταρχισμού», γράφει ο Αντώνης Καρακούσης, δεν θα αντέξει.
Και, προσθέτω, δεν θα αργήσει η ώρα της ντομάτας στις Λαϊκές του Περάματος. Να ήταν τουλάχιστον οι ντομάτες, Mahitos f1 υβριδικές;

ΥΓ.
Λάχανα υβριδικά -εκτός των Βρυξελλών- δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν στις Λαϊκές. Οπότε η ευφορία που διακατέχει το ΚΙΝΑΛ -λόγω Παπανδρέου- δεν μου φαίνεται σπουδαία. Σπουδαίο μου φαίνεται το ντόμινο.

πηγή: tovima.gr