Εκτός από… στέγη, τροφή, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα και αξεσουάρ τώρα τα αγαπημένα μας τετράποδα θα μπορούν να έχουν και το δικό τους τηλεκοντρόλ!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο μέσος σκύλος βλέπει πάνω από 9 ώρες την εβδομάδα τηλεόραση με τα πιο δημοφιλή μεταξύ των σκύλων προγράμματα να είναι μάλιστα όσα δείχνουν άλλους σκύλους!
Η βρετανική εταιρεία Wagg, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες για την τηλεόραση και τους σκύλους, δημιούργησε το πρώτο τηλεκοντρόλ που επιτρέπει στους σκύλους να αλλάζουν κανάλια όποτε επιθυμούν!
Οι δημιουργοί του σκυλο-τηλεκοντρόλ υποστηρίζουν ότι το νέο προϊόν απευθύνεται κυρίως σε όσους ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν ενοχές που αφήνουν τον «καλύτερο φίλο» τους μόνο στο σπίτι.
Το τηλεκοντρόλ, είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό για να μην μπορούν να το μασήσουν οι σκύλοι, μοιάζει σαν μικρό στρώμα με πλήκτρα.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, για την ώρα το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε φάση δοκιμών και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, με την τιμή του να εκτιμάται σε περίπου 50 λίρες.