Η πανσέληνος Φεβρουαρίου, γνωστή και ως Φεγγάρι του χιονιού, θα χαρίσει σήμερα φανταστικές εικόνες, καθώς θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό. Μάλιστα, θα εμφανίζεται πλήρης έως και τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα την NASA.

Πρόκειται για την δεύτερη Σελήνη του 2022 και φέρει τρία διαφορετικά ονόματα, ενώ η ονοματοδοσία προέρχεται από τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής.

Έτσι, ονομάζεται Φεγγάρι του χιονιού ή της καταιγίδας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας που κατά κανόνα εμφανίζεται τον μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, ονομάζεται και Φεγγάρι της πείνας, αφού η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοθύελλες έκαναν το κυνήγι δύσκολο εκείνη την περίοδο.

Σημειώνεται, πως με βάση την ονοματοδοσία των ιθαγενών της Βορείου Αμερικής, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Επιπλέον, τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Σεπτεμβρίου Φεγγάρι του Καλαμποκιού, του Οκτωβρίου Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοεμβρίου ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα και του Δεκεμβρίου ονομάζεται Ψυχρό Φεγγάρι.