Να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» σκοπεύουν οι Αμερικάνοι και γι΄αυτό κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την ειδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εφαρμόζουν με συνέπεια το σχέδιο για την απελευθέρωση του Ντονμπάς. Παράλληλα, θα εισαγάγουν νέες μεθόδους πολέμου για την καλύτερη προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες στρατιωτικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το τελευταίο 24ωρο οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας χτύπησαν 13 προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και τους χώρους συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή Slavyansk, Barvenkovo και Popasnaya.

Έγιναν επιδρομές σε 60 στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έγιναν αεροπορικές επιδρομές κατά 60 στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, ενώ στις περιοχές Chervonnaya Polyana και Balakleya, κατέστρεψαν δύο αποθήκες για την αποθήκευση κεφαλών τακτικών πυραύλων Tochka-U.

Επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους εξαπολύθηκαν σε 1.260 στρατιωτικούς στόχους. Μεταξύ αυτών είναι 25 θέσεις διοίκησης ουκρανικών μονάδων στις περιοχές Νικολάεφ και Κίροφσκ, δύο αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού στις περιοχές Voskresensk και Nikolaev, καθώς και 1214 θέσεις συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού.

Τέλος, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 στην περιοχή Malinovka.

Λαβρόφ: Επιβεβαιώνει τη νέα φάση της ρωσικής εισβολής – Δεν εξετάζουμε χρήση πυρηνικών
Την έναρξη του επόμενου σταδίου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επισημοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today, κάνοντας λόγο για «νέα φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Τόνισε πως τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν μόνο εναντίον στρατιωτικών υποδομών. Για τη πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ανέφερε πως «σε αυτό το στάδιο εξετάζουμε την επιλογή των συμβατικών όπλων».

Δεν στρεφόμαστε εναντίον αμάχων
Τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία επιχειρούν μόνο εναντίον στρατιωτικών υποδομών και όχι εναντίον αμάχων, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today.

«Μιλώντας για τον άμαχο πληθυσμό και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τους κανόνες του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι ο στρατός μας δρα εναντίον στρατιωτικών υποδομών και όχι εναντίον αμάχων», είπε ο Λαβρόφ, κατηγορώντας την Ουκρανία και τη Δύση για όλες τις εικόνες σφαγών αμάχων που αποκάλεσε κατασκευασμένες.

Επιπλέον υπεραμύνθηκε της ρωσικής απόφασης για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας ότι η Μόσχα «δεν είχε άλλη επιλογή από μια ειδική επιχείρηση» στη γειτονική της χώρα.