Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχειρεί με προσεκτικό τρόπο να βάλει εκ νέου στο κάδρο τον 30χρονο, ο οποίος την ώρα που η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, δεν ήταν μέσα στο σπίτι. Η 33χρονη με την αναφορά που έκανε δίνει σε κάθε περίπτωση τροφή για σχόλια, σκέψεις και συζητήσεις. Από τη μια δεν κατηγορεί ευθέως τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά από την άλλη δεν τον απεμπλέκει. Ο σχετικός υπαινιγμός ακούγεται για πρώτη φορά. Τους προηγούμενους 6 μήνες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε εστιάσει στο χρόνο που έκανε ο 30χρονος να φτάσει στο σπίτι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει αντιδράσει. Περιμένει να δει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες και στη συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί με δήλωση μπροστά στις κάμερες. Συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δικηγόρο του και ευελπιστεί η υπόθεση να κλείσει σύντομα.

 

Πιο αναλυτικά, στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται πλέον το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Χθες το απόγευμα ο δικηγόρος της 33χρονης η οποία έχει προφυλακιστεί καθώς κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και παρέδωσε το υπόμνημα στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προανάκριση για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Στις 17 σελίδες των έγγραφων εξηγήσεων ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος αναπτύσσει όλη την επιχειρηματολογία της πελάτισσας του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της, στις δολοφονίες των δύο κοριτσιών, ενώ προσπαθεί να αντικρούσει και το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα δύο κορίτσια πέθαναν από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα ο φάκελος που παρέδωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτός από το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις περιέχει και έκθεση πραγματογνωμόνων οι οποίοι αναφέρονται στα σημάδια που υπήρχαν στα πρόσωπα τον δύο παιδιών. Σε αντίθεση με τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλογριά, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν ότι τα σημάδια είναι μεταθανάτια και όχι πριν τα παιδά αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Παράλληλα μέσα στο υπόμνημα περιγράφεται και η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα. Με κάθε λεπτομέρεια η μητέρα των τριών παιδιών που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αφηγείται τα όσα έζησε με την κόρη της από το 2013 που γεννήθηκε έως και το 2022 που έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας υπερβολικής δόσης κεταμίνης που της χορηγήθηκε.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δίνει νέες διαστάσεις για την ενδεχόμενη στάση που μπορεί να κρατήσει – τουλάχιστον στην υπερασπιστική της τακτική – είναι η αναφορά στον εν διαστάσει σύζυγό της, την ημέρα που πέθανε η Ίριδα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.

Το μόλις 6 μηνών κοριτσάκι όπως είναι γνωστό βρέθηκε νεκρό στις 11:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021 στην κούνια του από την θεία του και αδερφή της μητέρας του Δήμητρα Πισπιρίγκου. Αν και η πρώτη νεκροψία έκανε λόγο για παθολογικά αίτια, οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογριάς στην έκθεση επανεξέτασης τους αναφέρουν ότι το παιδί έφυγε από ασφυκτικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ανθρώπινο πάραγοντα.

Στις πρώτες καταθέσεις τους η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της ανέφεραν χωρίς καμία μομφή και υποψία, ότι όταν ο Μάνος ειδοποιήθηκε έφτασε στο σπίτι μέσα μέσα σε διάστημα 2- 3 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα στο υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλάει πάλι για το διάστημα που έφτασε στο σπίτι ο εν διαστάση σύζυγος της και εκφράζει τις απορίες της για το πως έφτασε τόσο σύντομα, αλλά και γιατί βρισκόταν εκείνη την ώρα τόσο κοντά στο σπίτι της οδου Μπιζανίου.