Όλα δείχνουν ότι η κεταμίνη είναι το μοιραίο “λάθος” που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος“, η Ρούλα Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη ουσία, μεταβολίζεται γρήγορα από τον οργανισμό και έτσι, δεν αφήνει ίχνη. Αυτό ωστόσο προϋποθέτει ο άνθρωπος να είναι εν ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση, η ουσία ανιχνεύεται εύκολα στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως και έγινε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Ήταν αρχές Μαρτίου όταν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, κατά τη διάρκεια των τοξικολογικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εκτός από άλλες φαρμακευτικές ουσίες, μέρος της βαριάς αγωγής που ελάμβανε το κοριτσάκι, βρέθηκε και κεταμίνη. Αμέσως, απευθύνονται στους θεράποντες ιατρούς και διαπιστώνουν ότι στις δύο αγωγές που χορηγούσαν δεν υπήρχε τέτοια ουσία ενώ από τον έλεγχο βρέθηκε πως σε όλο το νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχε φάρμακο που να περιλαμβάνει την κεταμίνη. Έτσι, προκύπτει ότι η λύση του μυστηρίου βρίσκεται σε αυτή την ουσία.

 

Οι αστυνομικοί καταφέρνουν μέσα από καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν αναπαράσταση των τελευταίων 60 λεπτών της Τζωρτζίνας στο μονόκλινο δωμάτιο του 4ου ορόφου του νοσοκομείου. Διαπιστώνουν ότι η τελευταία καταγραφή γιατρού είναι μια ώρα πριν, και από τις δεκάδες καταθέσεις νοσηλευτών του συγκεκριμένου τμήματος προκύπτει ότι κανένας άλλος δεν βρισκόταν μαζί με το κοριτσάκι πλην της μητέρας της. Επιπλέον, η κεταμίνη προκαλεί τον θάνατο, το πολύ σε 20 λεπτά.

Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αρκετά για να «σπάσουν» την προκαταρκτική, να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του μεγαλύτερου παιδιού της. Εκτιμάται ότι όταν στις 11 του περασμένου Απριλίου η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη καρδιακή ανακοπή και τελικά κατάφερε να επιζήσει έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η Ρούλα Πισπιρίγκου τη δηλητηρίασε με μικρότερη ποσότητα κεταμίνης.