Της συνθήκες θανάτου της Ίριδας ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών όσο η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται προφυλακιστέα στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η κατηγορούμενη ψεύδεται, με έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ να σχολιάζει στο pelop.gr, «η απόπειρα παραπλάνησης των διωκτικών αρχών από την Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τελεσφόρησε. Αντιθέτως, συνιστά ”ομολογία” για τον θάνατο της Ίριδας, χωρίς οσονούπω να χρειάζονται εισαγωγικά στην λέξη ”ομολογία”».

 

Στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε μια συνομιλία της με την προφυλακισμένη μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, η οποία σε συνδυασμό με μια ανάρτηση της κι ένα ψέμα που είπε στην δαιμόνια ρεπόρτερ, φανερώνει ότι είχε λόγους να κρύψει την ακριβή ώρα θανάτου και τον τρόπο που έφυγε η ζωή από την Ίριδα. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο οι μαρτυρίες της Πισπιρίγκου και της αδερφής της, προκύπτει ότι, οι δύο κόρες της οικογένειας, Τζωρτζίνα και Ίριδα, έπεσαν το μοιραίο βράδυ, για ύπνο στις 2.30 τη νύχτα. Σε διαδικτυακή ανάρτησή της, μεταγενέστερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι η μικρή Ίριδα έφυγε από τη ζωή το ξημέρωμα. Η Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής, 8 Απριλίου, έφερε στο φως μία από τις πολλές συνομιλίες της με την κατηγορούμενη, σύμφωνα με την οποία η Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα της είπε ότι «ο θάνατος της Ιριδας προορίζεται μεταξύ 8-9 το πρωί…».

Ιατροδικαστικοί κύκλοι της Πάτρας διαψεύδουν στο pelop.gr ότι υπήρξε τέτοιος χρονικός προσδιορισμός από την κ. Τσιόλα ενώ προσθέτουν ότι «είναι γνωστό ότι δεν αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση της κ. Τσιόλα ώρα θανάτου. Και πώς ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι δεδομένο ότι η νεκροψία – νεκροτομή έγινε μετά από 30 ολόκληρες ώρες;».

Το τμήμα ανθρωποκτονιών οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη μητέρα ψεύδεται όσον αφορά στον χρόνο θανάτου του μωρού ενώ χαρακτηρίζει την προσπάθειά της να φανεί ότι το μωρό πέθανε όσο η ίδια κοιμόταν, απέλπιδα. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν υπόψη και το γεγονός ότι, το προηγούμενο βράδυ, η ίδια είχα τσακωθεί με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, με τον τελευταίο να εγκαταλείπει το σπίτι της οικογένειας.