Νέες ευθείες απειλές κατά της ΕΕ εξαπέλυσε η Ρωσία, που είναι στριμωγμένη από της κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ρώσος αξιωματούχος: «Έχουμε προμήθειες και πιο γερά νεύρα»
Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την ΕΕ να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο Ιντερφάξ.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ «γονατίζουν» την οικονομία της Ρωσίας με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει σε εμπόριο, ενέργεια, τράπεζες και μεταφορές, ενώ όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπεται και 4ο πακέτο κυρώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα.