Ρώσος φύλακας γκαλερί κατηγορείται ότι ζωγράφισε έναν πίνακα της σοβιετικής εποχής τον οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να φυλάει.

Μάλιστα, το περιστατικό έγινε την πρώτη μέρα της εργασίας του.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κέντρο Γέλτσιν στο Γιεκατερίνμπουργκ (Αικατερινούπολη) τον Δεκέμβριο, δύο επισκέπτες εντόπισαν μάτια σχεδιασμένα με στυλό πάνω στο έργο “Τρεις φιγούρες” της Άννα Λεπόρσκαγια.

Ο πρωτοποριακός πίνακας παρουσιάζει τρεις αφηρημένες, χωρίς μάτια, φιγούρες.

Ο φύλακας ασφαλείας έχει έκτοτε απολυθεί και η αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Γέλτσιν, Αλεξάντερ Ντρόζντοφ, δήλωσε ότι ο φύλακας απασχολούνταν σε ιδιωτικό οργανισμό ασφαλείας.

Ήταν επίσης η πρώτη ημέρα του φύλακα ασφαλείας στη δουλειά του, δήλωσε η επιμελήτρια της έκθεσης Άννα Ρεσέτκινα στον ρωσικό ιστότοπο ura.ru. «Τα κίνητρά του είναι ακόμη άγνωστα, αλλά η διοίκηση πιστεύει ότι επρόκειτο για κάποιου είδους απώλεια λογικής», δήλωσε η ίδια.

 

Πρόσθεσε ότι ζωγράφισε τα μάτια πάνω στον πίνακα με ένα από τα στυλό του Κέντρου Γέλτσιν, διαπερνώντας ένα στρώμα του χρώματος.

Η ζημιά καταγγέλθηκε για πρώτη φορά στην αστυνομία στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε αρχικά να κινήσει ποινική έρευνα, καθώς η ζημιά θεωρήθηκε «ασήμαντη».

Όμως το υπουργείο Πολιτισμού διαμαρτυρήθηκε αργότερα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα για την απόφαση αυτή και την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.