Σοκάρει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 49χρονης ΑμεΑ από τον 73χρονο πατέρα της στη Ρόδο, με τον πατέρα να καταθέτει σήμερα ανωμοτί ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και να ομολογεί την αποτρόπαια πράξη εναντίον της κόρης του.

 

Ειδικότερα, ο πατέρας ομολόγησε πως επιτέθηκε σεξουαλικά στην κόρη του και φέρεται, χαρακτηριστικά να είπε πως «δεν ξέρω τι έγινε, μπήκε ο διάβολος μέσα μου», σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατικής της Ρόδου.

Ειδικότερα, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος για κατηγορούμενος) ο 73χρονος πατέρας της 49χρονης -με νοητική στέρηση και αναπηρία σε ποσοστό 67%- που καταγγέλθηκε για βιασμό, για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσια πράξημεταξύ συγγενών. Εκτός των καταθέσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης ολοκληρώθηκαν και οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και ιατροδικαστή που συγκλίνουν στην τέλεση του καταγγελλόμενου αδικήματος.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» όταν στις 28 Φεβρουαρίου ο αδερφός της 49χρονης κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πως την 26η Φεβρουαρίου ένας χειριστής γερανού είδε την αδερφή του να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν ηλικιωμένο άνδρα, που προηγουμένως του είχε συστηθεί ως πατέρας της.

 

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε, ειδικότερα, ότι την 26η Φεβρουαρίου 2022 το πρωί ανέβηκε σε ένα φορτηγό και είδε στη διπλανή μονοκατοικία και συγκεκριμένα στο ημιυπόγειο αυτής, από την ανοιχτή εξώπορτα, έναν ηλικιωμένο άνδρα να έχει κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του και να είναι πάνω από μία κοπέλα που ήταν γυμνή σε καναπέ.