Πως και πως την περιμένουν αυτή την πλατφόρμα οι καταναλωτές που από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τον Μάιο πλήρωσαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Το Power Pass έρχεται από την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αν και οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι οι πλατφόρμα για το Power Pass επρόκειτο να ανοίξει την Τετάρτη ή την Πέμπτη, τελικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αυτό θα γίνει την Παρασκευή.

 

Από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα μπορούν να κάνουν και τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι για να πάρουν την αποζημίωση, έως 600 ευρώ, για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Η πλατφόρμα για το Power Pass θα είναι ανοιχτή έως τα τέλη Ιουνίου, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα στα κινητά τηλέφωνα τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες, σε μια πρώτη εκδοχή τους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ακόμα νούμερα μπροστά από αυτόν.