Οι πόλεις του 2050 δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που ξέρουμε σήμερα!  Η συνεχής αύξηση του πληθυσμού και η ανάπτυξη της τεχνολογίας  θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο μέσα στα επόμενα 35 χρόνια! 
Τα κτίρια θα κατακτήσουν νέα ύψη και θα έχουν ύψος… 20 χλμ! Αυτό ισχυρίζεται ο  μελλοντολόγος Ian Pearson, μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης.
Για να το καταλάβετε καλύτερα, φανταστείτε πώς μπορεί να έχουν μέχρι και 8.000 ορόφους!
Σήμερα, το υψηλότερο κτίριο είναι το Burj Khalifa στο Ντουμπάι με 163 ορόφους!
Η δυνατότητα που θα έχουμε να κατασκευάζουμε ψηλά κτίρια θα σημαίνει ότι θα διαθέτουμε και διαστημικά “λιμάνια” μεγάλης έκτασης που θα μειώσουν τη διάρκεια μετάβασης στο γαλαξία.
Ένα διαστημικό “λιμάνι” είναι ένα ιδιαίτερα ψηλό κτίριο από το οποίο θα μπορεί να γίνεται η εκτόξευση πυραύλων.
Ο Pearson ισχυρίζεται ότι η εκτόξευση ενός πυραύλου από ένα τέτοιο λιμένα θα έχει σαν αποτέλεσμα η μετάβαση στο διάστημα να απαιτεί λιγότερο χρόνο κι ως εκ τούτου να είναι πιο ελκυστική.
Σύμφωνα με το Business Insider, οι άνθρωποι θα μεταφέρονται από όροφο σε όροφο με αυτόνομα πελώρια drone, καθώς οι ανελκυστήρες θα είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστούν σε τόσο ψηλά κτίρια.
Ενδεχομένως στο μέλλον να μένουν χιλιάδες άνθρωποι σε ένα και μόνο κτίριο το οποίο θα λειτουργεί σαν μια σημερινή πόλη, ανέφερε ο Pearson.
Θα υπάρχουν υποβρύχια ξενοδοχεία και τουριστικά αξιοθέατα, με τον Pearson να κρατά επιφυλάξεις κυρίως λόγω απαγορευτικού κόστους! Ο ίδιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν τουριστικό αξιοθέατο και όχι σαν μονάδες μόνιμης κατοικίας.
Τα κτίρια θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές σας συσκευές μέσω ραδιοκυμάτων και δεν θα χρειάζεται να τις βάζουμε στην πρίζα.
Οι δρόμοι θα φορτίζουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό καθώς αυτά κινούνται.  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό αποτελούν το μέλλον της αυτόνομης μετακίνησης.  Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές δοκιμές.