Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net διοργανώνει και υλοποιεί πολιτισμικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο, στις γειτονιές της Αθήνας! Μετά την Κυψέλη, από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 νέες δράσεις έρχονται σε μια αγαπημένη περιοχή της Αθήνας, στο Παγκράτι.

Το Εθνικό Θέατρο και οι Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων, η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ αλλά και η El Sistema, το Βυζαντινό κ Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ωδείο Αθηνών, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Athens Digital Arts Festival, το Ίδρυμα TAKIS αλλά και οι Άπλετοι Κήποι και το Balkans Beyond Borders δικτυώνονται και συνεργάζονται φέροντας στο Παγκράτι πρωτότυπες πολιτιστικές δράσεις και εργαστήρια.

Οι πλατείες Προσκόπων, Βαρνάβα, Μεσολογγίου μπαίνουν σε ρυθμό καλοκαιρινό, με μουσικές, χορωδίες, δρώμενα, ψηφιακές προβολές.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάζεται με ένα αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικό, Ιάννη Ξενάκη, που φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γένησή του. Ενώ οι φανατικοί της Λιλιπούπολης και του μοναδικού Μάνου Χατζηδάκι δίνουν ραντεβού – που αλλού- στο αγαπημένο στέκι του συνθέτη, στην πλατεία Προσκόπων, σε μια εκδήλωση με πολλή μουσική και μοναδικές ιστορίες, που θα τιμήσουν και οι μουσικοί Γιώργος Κουρουπός και Νίκος Κυπουργός.