Μείωση της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό στους 3 μήνες εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών.

 

Τελικές αποφάσεις αναμένονται από το υπουργείο Υγείας που θα εξετάσει την εισήγηση της επιτροπής. Όπως προκύπτει, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21 θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα – Τι εκτιμούν ΠΟΥ και ECDC – Προστατεύουν τα εμβόλια;
Την αισιοδοξία τους εκφράζουν στο μεταξύ οι επιτελείς τόσο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφορικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και την αντιμετώπισή της από τα εμβόλια, διακρίνοντας με βάση τη μελέτη στοιχείων πως δεν πρόκειται για ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Το ECDC σε δήλωση που έκανε την Τετάρτη ανέφερε πως μέχρι στιγμής όλα τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, για τα οποία υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ήταν είτε ήπια είτε εντελώς ασυμπτωματικά. Σημειώνει πάντως ότι θα πρέπει τα στατιστικά να παρακολουθούνται και να εκτιμώνται προσεκτικά.