«Περισσότεροι από 20 είναι οι νεκροί» από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στη Βρετανία και σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο στενό της Μάγχης, στ΄ανοιχτά του Καλαί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έκανε λόγο για «τραγωδία». «Οι σκέψεις μου είναι στους πολλούς αγνοούμενους και τραυματίες, θύματα εγκληματικών διακινητών που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους και τη μεγάλη φτώχεια τους», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Twitter, τονίζοντας ότι παρακολουθεί την «κατάσταση σε πραγματικό χρόνο».

 

«Γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα) ένας ψαράς ειδοποίησε ότι είδε σχεδόν 15 πτώματα να επιπλέουν στ΄ανοιχτά του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. Ένα πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξε αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι πέντε νεκροί και πέντε που δεν είχαν τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό», ανέφερε νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.