Το όραμα του Στιβ Τζομπς ήταν να φτιάξει μια εταιρεία η οποία θα πετύχαινε τα μεγαλύτερα κέρδη του κόσμου και θα διατηρούνταν στο χρόνο αφότου εκείνος έφευγε από τη ζωή! Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Apple, ο γίγαντας της τεχνολογίας παραμένει στην κορυφή, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα που κερδίζουν την αγάπη του κόσμου.
Πως όμως καταφέρνει η Apple να κρατιέται στην κορυφή;
1)Apple U
Ένας από τους λόγους που κάνουν ξεχωριστή την εταιρεία είναι το πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο εσωτερικό της.To Apple University φιλοξενεί επισκέπτες καθηγητές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές σχολές των ΗΠΑ, όπως το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το ΜΙΤ. Έχει επικεφαλής τον πρώην πρύτανη του Γέιλ, Τζόελ Πολντόνι, και διδάσκει την επιχειρηματική «μέθοδο Apple» στους εργαζόμενους της εταιρείας.
2)Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο
Τα 233 δισ. δολάρια σε μετρητά που διαθέτει η Apple μέσω του hedge fund Braeburn Capital, φέρνουν την εταιρεία στην κορυφή του κλάδου πάνω από «γίγαντες» του χώρου, όπως την Bridgewater Associates (197 δισ. δολάρια) και την AQR Capital Management (164 δισ. δολάρια).
3)Campus 2
Τα νέα γραφεία της Apple με την ονομασία Campus 2, είναι ένα πρότζεκτ 5 δισ. δολαρίων! Θα φιλοξενεί 13.000 εργαζόμενους και θα καλύπτει μια έκταση περίπου 170 στρεμμάτων με γραφεία 560.000 τετραγωνικών μέτρων.
4)Οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων πέφτουν λόγω Apple;
Τα καταστήματα της Apple ήταν για χρόνια πόλος έλξης για ένα mall. Όμως την περσινή χρονιά συνέβη το εξής παράδοξο: oι πωλήσεις των iPhone έπεσαν, ενώ κάθε πολυκατάστημα που δεν είχε μέσα ένα Apple Store αύξησε κατά 3% τις πωλήσεις του!
5)72 χρόνια για να «σπάσει» ένα iPhone;
Για να σπάσει κάποιος τους εξαψήφιους κωδικούς που εισάγει η Apple σε έναν γρήγορο υπολογιστή θα χρειαστεί 72 χρόνια!